Segítjük a digitális oktatást

Segítjük a digitális oktatást

Az EDUCOMM önként segíti az iskolákat a digitális oktatás megvalósításában

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Ez a cikk szabadon átvehető, megosztható és felhasználható! Köszönjük!
Letölthető sajtóközlemény »

2020. március 16-tól határozatlan időre bezárták Magyarországon az iskolákat, amelyeknek egyik napról a másikra távoktatási rendszerben kell folytatniuk az oktatást. Az Educomm már 15 éve foglalkozik oktatással, távoktatási és e-learning megoldásokkal, ezért ebben a helyzetben azonnali kötelességének érezte, hogy tudásával, tapasztalatával és technikai hátterével segítse a közoktatást.

Első lépésként a cégingyenesen elérhetővé tette az EDUVERZUM e-learning rendszerét a közoktatási intézmények részére. Az Eduverzum működésének alapját a világszerte elismert és folyamatosan használt (230 országban, 115 ezer weboldalon, 21 millió kurzus és 184 millió felhasználó) Moodle e-learning keretrendszer biztosítja. Az Educomm által üzemeltetett rendszerben ez kiegészül az oktatást támogató további digitális kommunikációs eszközökkel.

A közlemény megírását megelőző napon, tanárok és diákok bevonásával került tesztelésre a Discord ingyenes VoIP alkalmazása, amelyet eddig elsősorban videójáték közösségek használtak, de mint bebizonyosodott, kiválóan használható valós idejű tanár-diák kommunikációra, virtuális tanteremként is.

Az elmúlt néhány nap alattaz iskolák tanáraival közösen kialakításra került a szinkron és aszinkron tanulás rendszere. A gyerekek és a tanárok időbeosztása, közös munkájának hatékonysága volt a fókuszban. A diákok körében kedvelt közösségi alkalmazások (Facebook,Messenger, Instagram, Viber) a folyamatos elérhetőség miatt, a tanárok érdekében nem kerültek beépítésre, ahogyan a nehezen kezelhető e-mailezés is kerülendő megoldás. Ilyen szintű oktatás csak speciálisan távoktatási célra fejlesztett, professzionális e-learning keretrendszerben tud sikeresen működni.

Első csatlakozóként a Gödöllői Damjanich János Általános Iskola kezdte el használni az Eduverzum rendszerét. Már hétvégén megkezdődtek az egyeztetések, bemutatók, és a hét elején elindult az oktatói munka, készülnek a tananyagok, sőt már túl vannak az első Discord tanteremben tartott tanórákon is, egyes tantárgyak esetében már most megvalósult a hatékony távoktatás. Óriási élmény a tanári kar innovációra való nyitottsága és motiváltsága. Az eddig elért eredmények valódi referenciaként szolgálnak az érdeklődő intézmények, így például a budapesti Corvin Mátyás Gimnázium oktatói számára is.

A váratlanul érkező kihívás eredményeképpen részesei lehetünk a magyar digitális oktatás ugrásszerű fejlődésének, amelyért már előre is dicséret illeti a részt vevő oktatókat, diákokat és szüleiket egyaránt.

Az Educomm Csoport munkatársai remélik, hogy a sajtóközlemény megjelenítésével, továbbításával és annak közösségi megosztásával felajánlásuk hamarosan sok iskolához és oktatóhoz eljut. Iskolák és oktatók jelentkezését várják!

Hasznos információk, linkek:
Eduverzum elérhetősége: www.eduverzum.hu
Moodle weboldala: www.moodle.com
Discord letöltése: https://discordapp.com/
Educomm weboldal: www.educomm.hu
Facebook: www.facebook.com/aforditoiroda/
Céginformáció és kapcsolat:
Educomm Kommunikációs Bt.
2100 Gödöllő, Mátyás király utca 6.
Kapcsolat: Nagy Dénes, ügyvezető
E-mail: info@educomm.hu
Telefon: +36 20 261 0313

About The Author

Szabó Ákos
Átadtuk új irodánkatHárom éve régi új irodában

Kapcsolat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérdése, észrevétele van? Ossza meg velünk élményeit, problémáit, hátha tudunk segíteni!

Ha fordításra szeretne ajánlatot kérni, kattintson ide!

Bízunk benne, hogy weboldalunkon megtalálta a keresett információt!

Címünk:

2100 Gödöllő
Mátyás király utca 6.
+36 20 3672717

Közösségi jelenlét

Küldjön nekünk üzenetet